Tekniska detaljer

Profiler i aluminium


​​​​​​​Våra aluminiumprofilerna är tillverkade speciellt för våra pooltak. Teknisk design av profilerna med dubbla väggar där sammanfogning av sektionernas delar döljer det mesta av skruvar och muttrar för ett mera visuellt och estetiskt tilltalande resultat. Detta gör även konstruktionen stabilare än sammanfogning med exempelvis nitar eller svetsade fogar. Profilernas gods är mellan 2 - 5 mm och är antingen eloxerade eller pulverlackade enligt RAL skalan.
Profilfärger

​​​​​​​
Silver

​​​​​​​
Vit

​​​​​​​
Beige

​​​​​​​
Antracit

​​​​​​​
Brons
Profilernas storlek till privata pooler är av 3 dimensioner 38×50, 60×63, 60×85mm , vilka dimensioner som används beror på vilken modell av pooltak och var taket skall byggas rent geografiskt.
Våra profiler är designade och utvecklade av våra egna konstruktörer för att kunna böjas till önskvärd radie. Taken testas av oberoende organisationer, i europa är det AFNOR i Frankrike som utför olika tester på pooltak. Tillverkaren av våra profiler är SAPA som är ISO 9002 certifierade.

Pooltakets sektioner tillverkas för att antingen kunna skjutas var för sig eller som en synkroniserad teleskopisk enhet. Vi använder endast material som tål poolmiljö.
​​​​​​​

Skenor

Vi erbjuder 4 varianter av styrskenor:

Standard
- olika varianter på denna skena erbjuds av de flesta Europeiska tillverkare av pooltak. Våra har en bygghöjd på 28mm.

Komfort, Progres, Grande
- plana skenor och designade i vår utvecklingsavdelning baserad på vår erfarenhet och know-how.
  • Komfort - skena med en höjd på 15mm används till pooltak upp till 6,25 bredd. För bredare pooltak är skenan bredare på grund av kraftigare profiler, PROGRES (höjd 15 mm) eller GRANDE (höjd 18 mm).
  • Komfort, Progres och Grande - skenorna är med sin låga bygghöjd och räfflade yta inte i vägen och gör att poolområdet blir säkrare.
  • För att minska skenornas bredd är det möjligt att dela upp skenor efter antal skjutbara sektioner, på så vis får man en skena för varje sektion.
  • Progres eller Grande - skenan är en vidareutvecklad variant på komfort-skenan. Dessa skenor gör det möjligt för oss att tillverka pooltak där underlaget lutar, exempelvis vid montering av skenor på sluttande poolsarg, vinkeln mellan skena och pooltak måste då anpassas.
Skenan skruvas fast i underlaget med 8mm skruv, med 60-80 cm avstånd. Antal skruvar samt längd beror på vilken modell och vilket underlag.

Underlaget bör vara jämt och plant för att skenorna och pooltaket skall fungera optimalt. Grunden är lika viktig som vid andra byggnationer.

För runda pool och spatak används en speciell skena.
Färg av skenor

​​​​​​​
Silver

Paneler i polykarbonat


Pooltakets ramverk fylls ut med polykarbonatpaneler. Antingen cellpaneler, tjocklek 10mm, 8mm, eller kompakta paneler 4mm.
Våra polykarbonatpaneler har två eller tredubbla väggar (det är möjligt att specialbeställa fyrdubbla). De tredubbla panelerna isolerar ungefär 13% bättre än de dubbla. 

Polykarbonatpanelerna skapar en växthuseffekt. När pooltaket utsätts för solens direkta strålar, eller t.o.m. en mulen dag med indirekta solstrålning, värms luften under pooltakt upp. På natten, eller kalla och mulna dagar, sjunker temperaturen sakta och gradvis. 

Polykarbonatpanelernas yttersida täcks av ett högkvalitativt UV-absorberande skikt, vilket stoppar UV-strålarna och gör så att materialet inte vittrar sönder, missfärgas eller försvagas. 
​​​​​​​
De 4mm tjocka kompakta glasliknande polykarbonatpanelerna (tillverkade av Palsund Ltd., Storbritannien) har betydligt bättre optiska egenskaper än cellpanelerna men något sämre värmeisoleringsegenskaper. De kan användas antingen genom hela konstruktionen eller bara i valda delar av pooltaket (t.ex. kortsidorna). 
Färg av polykarbonat

​​​​​​​
Transparent

​​​​​​​
Blå

​​​​​​​
Rökfärgat

Egenskaper


Hög hållfasthet i förhållande till vikt 
Bra värmeisolering, tack vare de dubbla eller tredubbla panelerna (upp till 60 % bättre än glasskivor) 
Bra ljudisolering – upp till 25 dB(A) 
Slagtåligt (t.ex. fotbollar eller snöstormar) – 200 ggr tåligare än glas 
Väderbeständigt 
God nötningshärdighet 
Utmärkt hållfasthet vid höga och låga temperaturer 
God kemisk härdighet 
Utmärkt ljusgenomsläppning 
Eldfast 
Hög grad av klarhet 
UV-beständigt (UV-absorberande ytskikt)